4 enkle kommunikasjonstips

Den gyldne reglen i relasjoner er at hvis du vil at folk skal like deg, få dem til å føle seg tilpass i ditt selskap. Hvis jeg møter deg og får deg til å føle deg godt tilpass, så vil du jo ha lyst å være sammen med meg igjen. Dessverre er vi ofte så opptatt av oss selv fremfor andre, så vi ofte glemmer denne enkle men kraftfulle teknikk. Vi setter våre egne behov fremfor andres og skjønner ikke alltid at hvis folk liker oss skal de nok oppfylle våre behov. Vår hjerne skanner konstant våre omgivelser for vennlige eller fiendtlige signaler. Mennesker som utgjør en "trussel" sender fiendtlige signaler og de oppfanger vi ubevist. Det samme gjør vi med de som fremstår som en ikke-trussel og som vi tolker vennlige. I møte med mennesker, prøv å send ut de riktige ikke-verbale signaler som tydelig viser at du ikke er en "trussel". Her er de 3 primære vennlige non-verbale signaler iht. den amerikanske psykologen John R. Schafer som har jobbet som adferdsanalytiker for FBI:

1. Løft øyenbrynene litt
2. Legg hodet litt på skrå
3. Smil

Skal jeg gi deg ét råd omkring den verbale kommunikasjon, så er det dette:
  
1. Stil åpne spørsmål og vis genuin interesse i den andres liv. Gi personen ros for noe som er fint ved ham eller henne, men ikke lyv.

Når du viser andre at du er et godt menneske som vil dem det bra, både via din kroppsholdning, din verbal dialog og dine handlinger , så skal du nok få en masse igjen :)!